martes, 3 de febrero de 2015

Presentació Guia per Altes Capacitats


Les altes capacitats: detecció i actuació en l'àmbit educatiu
El passat 25 de gener a les 17.30 hores, es va realitzar a la sala Agora del Cosmocaixa la presentació de la guia “Les altes capacitats: detecció i actuació en l’àmbit educatiu” per part de la consellera d’Ensenyament Irene Rigau, on es recull un conjunt de bones practiques per al professorat per a detectar els alumnes talentosos i proposar programes per treballar dins l’aula.

Amb aquestes guies, la Generalitat pretén ”omplir un buit”, ja que durant molts anys s’ha treballat bàsicament per generalitzar l’ensenyament i avançar en l’equitat, quan s’estima que la xifra de persones amb altes capacitats està entre un 4% i un 6% en la població escolar.

A primària, aquest treball es vehicularà a través del Servei de Suport Personalitzat i, a Secundària, a partir de crèdits variables i optatius, augmentant l’exigència als estudiants, i complementant els estudis amb l’ensenyament a distància a l’Institut Obert de Catalunya i els Premis Extraordinaris de Batxillerat.

També preveu l’acceleració avançant un o dos cursos al qual toca per edat perquè, segons Rigau, ”hi ha alumnes als què els convé” amb un tractament personalitzat, tot i que no és una mesura recomanable en general.

No hay comentarios:

Publicar un comentario